Over

Beste bezoeker, van harte welkom op mijn website!

Schrijven, schilderen, fotograferen… allemaal creatieve manieren om het bijzondere, alledaagse leven in te kleuren. Nee, geen perfectie, de beste of het mooiste. Maar wel AndeRs!

In eerste instantie hield ik in de BLOG regelmatig mijn tuinbezigheden bij. Samen met een bijpassende foto is door de jaren heen een aardig tuindagboek ontstaan. Als vanzelf ging het in de tuinweblog steeds vaker over tuinvogels in verband met onze vogel-hobby. En tegenwoordig gaat het voornamelijk over mijn natuurbelevenissen. Hoe vaak ik ook op dezelfde plekken kom, er is steeds weer wat anders te zien.

FOTOgraferen is al vele jaren een hobby. Het begon met voornamelijk macro-opnames van bloemen en is uitgebreid met natuurfotografie: van dieren (met name vogels) tot landschappen. Verbazingwekkend wat er allemaal te zien valt, als je er oog voor hebt. Om meer kennis van zaken te krijgen, heb ik in 2010 een cursus digitale fotografie gevolgd. Maar met kennis alleen kom je er niet. Het is vooral veel oefenen, veel doen. En daarbij geldt: niet het vele is goed, maar het goede is veel.

Tot april 2017 fotografeerde ik met een spiegelreflexcamera en wel de Nikon D80 (standaardlens Nikkor AF-S 18-135 mm en de macrolens Nikkor AF-S 105 mm). Daarna een systeemcamera aangeschaft: de Sony α6000 met een kitlens 16-50 mm en een FE 2.80/90 Macro G OSS. Sinds zomer 2019 zijn we echte ‘vogelaars’ geworden. We trekken er vaak op uit met de verrekijker en een speciaal hiervoor aangeschafte camera, de Sony RX10IV. Die haalt ver weg een heel stuk dichterbij. Maar ook landschappen en macro’s kan de camera aan, het is een alleskunner. Ideaal, zo hoef je niet steeds te wisselen met lezen.

GEDICHT: het leven vormt je, hoe dan ook. Schrijven is voor mij een manier om dingen te verwerken. Al schrijvend krijgen de vele overdenkingen een plek. Dat geeft rust en ruimte voor nieuwe inzichten. 

Eind 2015 ben ik begonnen met een cursus tekenen om een goede basis leggen voor een nieuwe uitdaging: AQUAREL-schilderen. Na een enthousiaste start ligt het aquarelleren nu wat stil, je moet ervoor in de stemming zijn. Dat is deze periode minder het geval. Maar wie weet, het ligt voor het oppakken.

Op alle foto’s en tekst op deze website zit copyright. Wil je een foto of tekst gebruiken, dan is daar mijn toestemming voor nodig. Je kunt hiervoor contact opnemen via het contactformulier.

Ik wens je veel kijk- en leesplezier!

Rebekka Andes
2024