Over

Beste bezoeker, van harte welkom op mijn website!

Schrijven, schilderen, fotograferen… allemaal creatieve manieren om het bijzondere, alledaagse leven in te kleuren. Nee, geen perfectie, de beste of het mooiste. Maar wel AndeRs!

Tuinieren vind ik heerlijk. Het ontwerp, de beplanting en het onderhoud zijn zaken die blijvend mijn aandacht hebben. Wat mij betreft is de tuin nooit “klaar”. In de BLOG houd ik regelmatig mijn tuinbezigheden bij. Samen met een bijpassende foto is door de jaren heen een aardig tuindagboek ontstaan. Als vanzelf ging het in de tuinweblog steeds vaker over tuinvogels in verband met onze vogel-hobby. Maar ook over de tuingrenzen heen is er veel te melden, de blog is dus uitgebreid met vogelzaken.

GEDICHT: het leven vormt je, hoe dan ook. Schrijven is voor mij een manier om dingen te verwerken. Al schrijvend krijgen de vele overdenkingen een plek. Dat geeft rust en ruimte voor nieuwe inzichten. 

Eind 2015 ben ik begonnen met een cursus tekenen om een goede basis leggen voor een nieuwe uitdaging: AQUAREL-schilderen. Toen de cursus ten einde liep, heb ik nog een paar schilderlessen gehad. Sindsdien leer ik verder door te kijken naar aquarelfilmpjes op You-Tube, boeken te lezen en vooral heel veel te oefenen. Van proberen kun je leren!

FOTOgraferen is al vele jaren een hobby. Bloemen fotografeer is graag, maar ook de natuur van dieren tot (bos)landschappen. Verbazingwekkend wat er allemaal te zien valt, als je er oog voor hebt. Om meer kennis van zaken te krijgen, heb ik in 2010 een cursus digitale fotografie gevolgd. Maar met kennis alleen kom je er niet. Het is vooral veel oefenen, veel doen. En daarbij geldt: niet het vele is goed, maar het goede is veel.

Tot april 2017 fotografeerde ik met een spiegelreflexcamera en wel de Nikon D80 (standaardlens Nikkor AF-S 18-135 mm en de macrolens Nikkor AF-S 105 mm). Daarna een systeemcamera aangeschaft: de Sony α6000 met een kitlens 16-50 mm en een FE 2.80/90 Macro G OSS. Sinds zomer 2019 zijn we echte ‘vogelaars’ geworden. We trekken er vaak op uit met de verrekijker en een speciaal hiervoor aangeschafte camera, de Sony RX10IV. Die haalt ver weg een heel stuk dichterbij. Zo kunnen we vogels achteraf determineren, je staat ervan te kijken hoeveel soorten er zijn. Heerlijke hobby!

Op alle foto’s en tekst op deze website zit copyright. Wil je een foto of tekst gebruiken, dan is daar mijn toestemming voor nodig. Je kunt hiervoor contact opnemen via het contactformulier.

Ik wens je veel kijk- en leesplezier!

Rebekka Andes
2022