Move’s

Jeff is vrij vandaag, lekker erop uit dus. Helaas… grijs, druilerig weer. Maar, we maken er wat van! We besluiten het dichtbij huis te houden, vanwege de weersomstandigheden: Palmerswaard. Altijd goed voor minimaal 20 waarnemingen en zo ook vandaag. Natuurbeheer heeft er flink huisgehouden wat opschoon-werkzaamheden betreft. Hele stukken waren kaal gemaaid. Vreemd gezicht, het staat altijd zo vol en nu zie je hele andere lijnen in het landschap. Maar snoei geeft groei, dus het zal vast wel goed komen.

Een aantal putters snoepten van de zaadbollen, opeens vloog alles op en weg. Tja, als er een torenvalk over komt vliegen, dan zoek je wel dekking.

In het water zwommen hele groepen kuifeenden, wat krakeenden, wilde eenden, wintertaling en ook 7 zaagbekken, de vrouwtjes waren in de meerderheid. Op deze foto zie je twee mannetjes en een vrouwtje:

Even verderop zagen we een boomstam liggen die bijna door was. Hier is geen zaag aan te pas gekomen maar dit is het werk van een bever. Bijzonder om te zien, dat afgekloven hout. Bijna de hele route wat het behoorlijk blubberig, gelukkig hebben we goede wandelschoenen die tegen een stootje kunnen. De paraplu moest ook tevoorschijn worden gehaald. Al met al was het een glibberige wandeling.

Op het laatst, met de plu in de hand, zagen we twee zilverreigers met elkaar in de clinch. Deze week uit en maakte wel heel vreemde manoeuvres. Meestal is de nek gekromd zodat die niet zo ver naar voren steekt, zoals op de eerste en laatste foto. Tussendoor strekte hij even flink de nekspieren. Krááááá!