Vitamine B

Vanwege een naar ‘hoestvirus’ kon ik een poosje niet de natuur in. Vorige week één momentje gepakt om toch een beetje bij te blijven. Want de natuur laat niet op zich wachten, dit is de meest interessante tijd van het jaar wat mij betreft. Zowel het ontluikende groen en de bloemen die weer beginnen te stralen, als de terugkeer van vele soorten (zang)vogels. Zo heb ik de eerste boerenzwaluw gespot. En werkelijk van alle kanten tjiftjaffen de tjiftjafs erop los. Ook de blauwborst is terug en probeert te scoren bij de dames.

Bij de Kooiweg vloog er plots een groep kieviten op en er zat ook kleiner spul tussen. Laten dat nou strandlopers zijn. Welke specifieke soort, daar kom ik niet uit, maar leuk is het wel. En dan die kieviet met versierde snavel, plaatje toch!?

De plas trekt ook steeds meer soorten aan. Deze grutto was druk doende met foerageren in het water. De kleine plevier zoekt het liever wat hogerop.

Op het werk is het rustig dus tijd genoeg om erop uit te trekken, de komende weken. Ik ben wel toe aan een flink portie vitamine B(innenveld).