Verstopt

Een droge, zonnige dag vandaag. Geheel volgens de verwachting, dus ik keek al een paar dagen uit naar deze dag. Ben redelijk op tijd op de fiets gestapt en kwam onderweg al veel leuks tegen. Eerst flink wat vinken in een boomgaard en even verderop badderende mussen, sijsjes, nog meer vinken.

Op de route kwam ik langs een voetbalveld. Daar let ik altijd goed op, meestal zit er wel wat. En ja hoor, her en der liepen wat grotere vogels. Mijn eerste gedachte was lijsters, daarna kwam ik op koperwieken maar toen ik de grijze kop zag viel het kwartje: kramsvogels. Leuke waarneming!

Bijna op de plek van bestemming vlogen er twee ooievaars langs. Was te laat voor een mooie foto maar de kleuren steken wel mooi af. Bij de eerste foto had ik de zon achter me. De andere foto heb ik gemaakt op bijna dezelfde plek maar dan schuin tegen de zon in. Daar kwam nog eens een heel clubje aanvliegen. Opvallend hoe anders de foto uitpakt wat kleuren betreft.

Aan de Kooiweg staan een paar kleinere bomen, hierin zitten regelmatig putters. Zo ook vandaag, wat een gezellig volkje is dat toch. Als je vaak in een gebied komt, dan weet je op een gegeven moment waar wat zit. Of in ieder geval waar je grote kans hebt om iets te zien. De putters, die had ik verwacht en ook gezien. Hopelijk zat de steenuil ook op z’n vaste stekkie. En weer raak, er steekt nog een klein stukje uil onder de pannen uit. Goede verstopplek maar ik weet ‘m te vinden.

Op de terugweg langs het Valleikanaal goed tussen het riet gekeken. Eind december waren er flink wat dodaars te zien, die kunnen niet allemaal weg zijn. Het zijn schuwe watervogels maar uiteindelijk heb ik er 3 kunnen fotograferen: verstopt in het riet | achter een meerkoet | steeds wegduikend in de schaduw. GEVONDEN!