Verkwikt

Vandaag begon de dag met flink wat zon. De temperatuur is nog aan de frisse kant maar door de zonneschijn is het toch lekker buiten. We hebben een flinke (lees: meer dan 6 kilometer en dat is voor mij best wat) wandeling gemaakt door het Renkumse Beekdal. En zagen daar enorme hoeveelheden vinken, die ook nog eens volop van zich lieten horen. Verder boomklevers en boomkruipers, spechten, kool- en pimpelmezen. Het gebruikelijke ‘bos-volk’ dus. Op een gegeven moment liepen we weer richting de auto en kwamen langs een weiland. Niets te zien, zou je zeggen…

Hoewel, we zagen aan de rand een lijster zitten, die kon je met het blote oog nog ontdekken. Maar toen we verder door de kijker keken, zagen we een heel aantal witte kwikstaarten, onze eersten van dit seizoen. Hoera, ze zijn weer terug! Kwikstaarten zijn trekvogels, dus in de winter zul je die niet tegenkomen. Ik vind kwikstaarten leuke vogeltjes, hun staarten hippen telkens op en neer en ze stappen zo parmantig in het rond.

Witte Kwikstaart

Op de terugweg zijn we ook nog even langs de Binnenveldse Hooilanden gegaan. Er stond in de verte een groepje mensen te koekeloeren, daar zal vast wat bijzonders zitten. En wat bleek, er zwom een mannetje en vrouwtje pijlstaart in de plas. Erg leuke waarneming, zo op de valreep. Trouwens, nog meer vogelvolk hier gezien: wulpen, kievietten, tureluurs, grutto’s, meeuwen, nog meer witte kwikstaarten en als bonus een rietgorsje.

Verzadigd van al het moois dat we hebben gezien en verkwikt van de fijne wandeling keren wij weer huiswaarts.