Van het pad af

Vandaag ben ik op de avontuurlijke tour gegaan door niet de gangbare paden te nemen maar wat meer inside-the-bos. Letterlijk, door van de hoofdroute af te wijken en een binnendoor-paadje te kiezen zodat ik een minibos doorkruisde. Van nature neig ik sterk naar de begane wegen bewandelen en niet zo naar ‘out of the box’. In mijn achterhoofd klinkt dan al snel een stemmetje: Pas op hoor, da’s geváárlijk! Mijn zintuigen staan ook meer op scherp dan anders dus helemaal ontspannen is het niet maar toch heb ik ervan genoten. Vogelzang alom en een buizerd vlak over me heen scherend. Veel verschillende soorten vogels gezien en nog meer gehoord.

Zanglijster

De zanglijster is niet zo opvallend wat uiterlijk betreft maar dat maakt die helemaal goed met z’n zang, prachtig. De boomkruiper had niet zoveel noten op z’n zang maar zigzagde ijverig van het ene plekje naar de andere. En op de terugweg zag ik iets ‘anders’ tussen de berkenstammen zitten: een groene specht. Kijk, die had ik niet ontdekt als ik het standaardrondje had gelopen. Blij dus dat ik ben afgeweken.

Al met al een goede waarnemingen-dag: roodborst, pimpelmees, koolmees, zwarte mees, staartmees, boomkruiper, boomklever, grote bonte specht, groene specht, winterkoning, merel, zanglijster, houtduif, ekster, kauw, buizerd, blauwe reiger, meerkoet, grauwe gans.