Uit volle borst

Omdat ik zeer vroeg wakker was en niet meer kon slapen, ben ik maar opgestaan. Het voordeel is, dat de dag dan nog moet beginnen en waar kan je dat nou mooier beleven dan buiten in de natuur. Dus iets na 7 uur zat ik op de fiets richting het Binnenveld. Bijna op bestemming aangekomen zag ik de zon al opkomen, snel de laatste paar honderd meter afgelegd en de fiets geparkeerd. Omdat er geen wolkje aan de lucht was, vond ik het wat lastig om een mooie landschapsfoto te maken met die felle opgaande zon. Er verschijnen dan steeds van die oranje vlekken in beeld en dat vind ik minder fraai. Op een gegeven moment kwam ik bij het bruggetje aan en daar kon ik deze foto maken:

Laat hier in dit hoge riet nou ook uit volle borst worden gezongen. Het was even zoeken, wensen, hopen… zou het echt? En ja hoor, ik zag wat ik al meende te horen: blauwborsten. Hele leuke waarneming maar nog niet zo eenvoudig om ze te fotograferen tussen het riet. Op deze plek heb ik een hele poos gestaan, heerlijk in de zon met allerlei vogelgeluiden om me heen, hopend op een moment dat de blauwborst zich goed liet zien. En mijn geduld werd beloond.

Blauwborst, mannetje