Tiengemeten

Een dag op stap met zus Hester, hoe leuk is dat! Hester is al vaker op Tiengemeten geweest en vroeg of ik zin had om dit keer met haar mee te gaan… Nou, en of. We stapten rond 8 uur in de auto en reden richting Rotterdam. Daar vlak onder, in het Haringvliet, ligt een klein eiland: Tiengemeten. De auto kon op een parkeerplaats vlak bij het haventje staan en we gingen met de pont verder. De overtocht duurde een minuut of 10 waarna we met de benenwagen het eerste deel van het eiland overgingen.

We liepen naar een uitkijkpunt toe en werden op de weg erheen omgeven door vogelgeluiden. De cetti’s zanger is daar in grote getale aanwezig alsook de rietzanger en de koekoek. Bij een uitkijktoren zagen we twee steltkluten, een aantal gewone kluten en nog heel wat meer.

Hester wist goed de weg, hoewel die soms wel erg dicht gegroeid bleek te zijn. We liepen door hoge beplanting waarbij brandnetels en distels af en toe gemeen prikten. Het weer was heerlijk en we liepen op ons shirtje met korte mouwen. Dus om onze armen te ontzien, liepen we ‘hands-up-in-the-air’:

Tegen de middag waren we weer bij het startpunt (bij de pont) aangekomen en daar huurden we fietsen. Op de pedalen naar een ander uitkijkpunt gegaan en daar op een bankje genoten van onze lunch én het uitzicht. Deze knobbelzwaan met jongen waren we onderweg nog tegengekomen:

We zijn dus wandelend en fietsend het eiland overgegaan en dat bleek een prima combinatie. Op de terugweg naar het startpunt eerst nog bij (heel toepasselijk) De Gezusters een lekker kopje thee gedronken met daarna een verfrissend ijsje. Toen terug en de fietsen ingeleverd om daarna nog even het Rien Poortvlietmuseum mee te pakken. We zijn beide geen museumbezoekers, maar dit was wel heel leuk om zo te doen. Ook nog eventjes daar gezeten om een mooie Rien-boodschap mee te krijgen. Zit je daar als ‘verre familie’ te luisteren naar Oom Rien.

Al met al bijna een hele dag op het eiland vertoeft. Echt een aanrader waarbij je vanaf de pont je direct in vakantiesferen waant, zelfs op een doordeweekse dag middenin een drukke werkweek. Genoten Hester, dank je wel!