Tegen

Mijn vorige bezoek aan het Binnenveld was zo speciaal, ik achtte de kans groot dat het deze keer tegen zou vallen in vergelijking daarmee. En ja, het was ook anders. Maar dat neemt niet weg dat het heerlijk was. De frisse ochtendlucht, de mooie kleuren, het blijft genieten.

Graspiepers te over, die horen onlosmakelijk bij de Kooiweg. Er zat er een zich uit te schudden, wel behoorlijk tegenlicht maar dat geeft meteen een sfeerbeeld van dat moment. De kleine karekiet deed enorm zijn best. Om zes uur heb ik deze foto genomen en toen ik anderhalf uur later weer langs kwam, was hij nog bezig. De rietgors viel me op vanwege de leuke plek in het geel.

Het was meteen al zonnig, toch kwam er een flinke sluier opzetten over het veld. Dat vind ik ook erg leuk om mee te maken, die weersveranderingen. Altijd afwachten hoe dat zich ontwikkeld, deze nevel verdween vrij snel weer maar geeft net even wat extra sfeer aan het plaatje.

Over sfeer gesproken, tegenlicht geeft ook iets unieks aan een foto. Het is lastig en kan helemaal verkeerd uitpakken. Maar soms voegt het iets extra’s toe. Er stonden klaprozen, daar heb ik al best wat foto’s van maar het is gelukt er een tegenlicht-opname van te maken. Benieuwd? HIER kun je de foto in het album Natuur bekijken.

Verder vanochtend een boomvalk, buizerd, steenuil en visdief gezien. Allemaal soorten die ik in deze omgeving verwacht, dus wat dat betreft geen verrassingen. Hoewel, op de terugweg reed ik langs het kunstwerk van de oude eiken. Daar fladderde van alles heen en weer. Bleek een flinke zwerm ringmussen te zitten. Kijk, dat is dan toch weer bijzonder.

En wat te denken van dit tafereeltje. Eerst zag ik één ree in het veld. Best apart, meestal zijn ze met een groepje. Nou kan ik nog steeds niet van een groep spreken maar wel van een verdubbeling. Want toen de ree het hazenpad koos, bleek er nog een bambi te zijn die moeder achterna ging. Verrassing!