Spanning

Buizerd

Had zomaar behoefte om in de natuur te zijn. Even de dingen in het juiste perspectief zetten en zaken wat relativeren. Voor mij werkt dat erg goed in de buitenlucht. Op de heenweg naar het Binnenveld kwam ik twee buizerds tegen in een hoogspanningsmast. Degene rechts bovenin met een niet nader te definiëren prooi waar die af en toe aan plukte…

Op de plek van bestemming aangekomen de fiets weer bij het welbekende hek neergezet. Het eerste gedeelte van het pad daar bestaat stenen en ook daar ziet de natuur kans om doorheen te breken. Mooi, zo’n op het oog teer bloemetje dat stenen trotseert. De picknicktafel, omgeven met grassen en bloemen, was een mooie plek om even te bezinnen.

‘Kijk eens naar de lelies, kijk hoe ze groeien in het veld… ‘

Mattheus 6:28

Er stonden een aantal lepelaars te foerageren, één was een stukje afgedwaald en had het rijk voor zichzelf. De gele kwikstaart liet zich goed horen, wellicht was er een nestje of jonkies in het spel.

Hierna nog een stukje richting Wageningen gefietst. Plots vlogen er twee patrijzen de weg op, vlak voor me. Ze renden tientallen meters in de kant met me mee, een stukje voor me uit. Ik fietste langzaam achter ze aan, het was een grappig gezicht, die dribbelende patrijzen. Dan vliegen ze het weiland in maar de volgende weggebruikers dienden zich aan: ouder en jonkie ringmus. De ouder vond langs de kant van de weg een flink insect, jonkie zat al klaar. Smullen maar.