Robbertje

Zo begon de dag, met ‘veren’ op het raam. Flink afgekoeld dus in de nacht, gelukkig bracht de zon al vroeg wat warmte met zich mee. Ik wilde weer een natuurtocht maken, maar er waren ook klussen te doen. Die heb ik meteen uitgevoerd, handelend naar mijn eigen motto: Eerst doen wat je moet doen en dan de leuke dingen. Om een beetje op te kunnen warmen indien nodig, maakte ik een thermosbeker thee. De theevraag vond ik makkelijk te beantwoorden: (huis en werk)klusjes eerst, dan de natuur in en uiteraard stemmen. Een combinatie dus van nuttig, prettig en belangrijk.

Deze twee schapen hadden bijna geen ‘speel’ruimte, het zag er een beetje sneu uit. Zie er dan maar eens een goede dag van te maken… ik heb ze een peptalk gegeven en gelukkig hebben ze elkaar.

Even verderop zag ik een op een voetbalveldje heel wat kramsvogels in het gras. Het was een aardig cluppie bij elkaar. Erg grappig toen de spreeuwen in het doel gingen staan, ze hadden blijkbaar wel zin in een partijtje.

Er werd overigens plotseling een rustpauze ingelast vanwege gevaar van boven. Een aantal buizerds vlogen over maar ze bleken vooral oog voor elkaar te hebben. Het leek af en toe wel of ze aan het stoeien waren.

Op het dijkje bij de Kooiweg werd er ook een robbertje gevochten. Deze hazen deelden flinke klappen uit:

Een aantal grutto’s stonden in de plas, wat minder actief dit keer. Wel leuk dat ze gezelschap hebben gekregen van wat tureluurs. Tezamen met de kievieten vormden ze een leuk groepje weidevogels bij elkaar. Af en toe was de lucht vol van het geroep en gezang van deze vogels. Ik zat op mijn krukje te genieten van een gratis concert, heerlijk.

De graspieper laat ook flink van zich horen. Een o zo eenvoudig bruin vogeltje, maar moet je eens kijken naar die nagels:

Op een gegeven moment werd het gewoonweg druk, er kwamen wat mensen een praatje maken en er ontstond een groepje. Ik heb mijn boeltje opgepakt en ingeladen en ben naar het veld bij de eendenkooi verhuisd. Daar weer het krukje neergezet en terwijl ik daarmee bezig was, zag ik een blauwe kiekendief. Wauw, mooi plekje hier!

Op mijn gemak een heel poosje hier gezeten, ontbijtkoek en thee erbij. En zo maak ik er een goede dag van!