Q1 2024

Al sniffend ben ik het nieuwe jaar ingegaan, vanwege een fikse verkoudheid. En geen ‘beste wensen-bezoekjes’ deze dag, om anderen niet te besmetten. Het gewone leven beleefd en dat voelt toch een beetje gek op dit soort dagen. Ach, het is wat het is. Er komen vast gewone dagen aan die dan weer als een feestje aanvoelen. Dat heb ik trouwens liever.

Enige tijd geleden heb ik na het lezen van een boek mijn mening bijgesteld. Ik was er namelijk van overtuigd dat ‘men’ niet echt kan veranderen. Je bent wie je bent... een beetje gechargeerd zo, en toch wel iets van deze gedachtegang had ik mij eigen gemaakt. Maar zo denkend ontloop je ook de verantwoordelijkheid om zelf daadwerkelijk te veranderen. Dat wil ik me niet laten gebeuren, dus voor de verandering heb ik dit jaar WEL een voornemen (daar deed ik vol overtuiging nooit aan) bedacht . Ok√©, het is een eenvoudige, maar wellicht werken kleine stappen beter dan reuze sprongen. Ik wil dit jaar op de eerste dag van elk kwartaal (vandaar de Q in de titel) overzichtsfoto’s laten zien van de tuin. Als geheugensteun staan de andere dagen al in de agenda gemarkeerd. Vandaag dus de aftrap:

En aangezien we er tegenwoordig nog een sedum-tuinje op onze uitbouw bij hebben, ook deze vastgelegd:

Uiteraard probeer ik nog wat meer dan alleen een overzichtsfoto te maken, dat valt alleen nog niet mee in deze kale bedoening. Toch valt er op detailgebied nog wel wat moois te zien:

De huismussen waren vandaag gewoon weer van de partij, die zullen blij zijn dat het geknal voorbij is (net als ik).

Verder nog een bosmuisje die steeds van rechts naar links het pad over flitste en weer terug in de dekking van het groen schoot. Vogels fotograferen is al een klus, laat staan een watervlugge muis. Bijna niet te doen, hier toch een bewijsfoto:

Het weer vandaag kan je ronduit wisselvallig noemen. Zon, regen, hagel en ook regenbogen gezien. Met dit weertype heb je interessante luchten, vanuit ons dakraam deze genomen:

Onderaan had ik liever meer lucht gehad, maar daar begonnen de daken ;-). Ik ben nu al benieuwd naar hoe de tuin er op 1 april uit zal zien. Nog even geduld… dat is trouwens ook iets wat ik nog mag leren. Yes, I can!