Oranje tip

Koningsdag 2021: veel zon, weinig wind en de meeste mensen hebben vrij. Weer een coronastijl-viering, waardoor veel volk eropuit trok om te genieten van de natuur. Zo ook wij. Gisteren was het Breeschoter-klompenpad een groot succes, vanmiddag wilden we het Leidschehoevenpad verkennen. Onderweg moesten we slalommend om fietsers heen onze weg zoeken en bij het startpunt van dit klompenpad stonden vele auto’s langs de kant van de weg omdat het parkeerterrein vol was. Daar gingen we ons dus niet bij aansluiten. We reden verder en kwamen op een gegeven moment bij een pad waar het er rustig uitzag en geen auto’s stonden. Hier parkeerden we en gingen op weg. Onze tip: afwijken van de standaardroute kan verrassend uitpakken. We pikten wel af en toe een stukje klompenpad mee (daar was het dan ook meteen weer druk) maar gelukkig konden we ook voor alternatieve paden kiezen. Die waren trouwens bijzonder leuk!

Dit pad was onderdeel van onze alternatieve route. Onderaan zie je nog een oversteekplank met gaas, waaronder een watertje stroomde.
Dit gedeelte hoorde bij het klompenpad. Rechttoe-rechtaan-bomen met weinig biodiversiteit. Een soort vogelvrij-bos. Vreemd.

Gisteren hadden we 33 verschillende vogelsoorten op de teller, vandaag kwamen we niet verder dan 10 soorten. Tjiftjafs, wat winterkoninkjes, buizerd, specht en nog wat grut maar niet zo veel dus.

Wel fladderde er aardig wat vlinders lustig rond. De mooiste soort en het best vertegenwoordigd was een witte vlinder met oranje tippen aan de uiteinden van zijn vleugels. Toepasselijk op deze koningsdag en ook de naam werkt mee:

Oranjetipje