Oranje boven

Vanwege een nieuwe computer met een andere USB-poort voor uploaden van foto’s, moesten we even wachten op een nieuwe kabel. De foto’s van Koningsdag heb ik vandaag kunnen bewerken en zo met terugwerkende kracht een blog over afgelopen zaterdag. We zijn niet zulke feestgangers en zoeken graag de rustige gebieden op. We reden naar het Leersumse Veld, een gebied met zand, bos, hei en… water. Heel veel water, dit keer. Het werd een avontuurlijke wandeling met alternatieve routes vanwege ondergelopen paden. Leuk om ‘geoorloofd’ af te wijken van de standaard route.

Op een gegeven moment kwam er nog meer water bij in de vorm van een flinke bui. Gelukkig hadden we een paraplu bij ons en we kropen dicht bij elkaar, want het ging er even aardig op los. Alles rook daarna heerlijk fris en het licht was prachtig:

Een gekraagde roodstaart (links) en roodborsttapuit (rechts) zorgden voor een oranje boven-tintje. En de boompieper floot uitbundig zijn riedeltje. Aan de vele vogelpoepjes kun je zien dat dit plekje favoriet is.

Onderstaande kikker zat verdekt opgesteld op een boomstronk tussen het riet. Scherpstellen gaat dan eigenlijk niet vanwege de wuivende stengels. Gelukkig bood handmatige scherpstelling uitkomst.

Ter afsluiting nog een landschapsfoto waar de elementen bos, hei en water samen komen.