Opgejaagd

Het hele Binnenveld wordt gemaaid. Het zal best een functie hebben maar o wat een kaalslag. Ik denk dat er heel veel beestjes nu hun dekking kwijt zijn en zich opgejaagd zullen voelen. Of ontzet omdat hun habitat met de grond gelijk is gemaakt. Aan de andere kant, voor ganzen is het weer een pluspunt. Die houden wel van dit soort gebieden met korte begroeiing. En ooievaars en reigers, die kunnen nu makkelijk hun prooi vinden. Roofvogels hebben het ook voor het oppakken. Hoewel, het kleinere vogelvolk laat niet zomaar met zich sollen. Kievieten, dat zijn felle rakkers. Vandaag heb ik gezien hoe ze een bruine kiekendief en een torenvalk achterna zaten. Dus ook roofvogels hebben het niet altijd even makkelijk in de zoektocht naar eten. Deze valken hadden geluk, hun prooi minder:

En dan zit je nog met een dilemma als er familie bij komt kijken. Want wat doe je dan als boomvalk, that’s the question:

Bovenstaande was een familiekwestie, maar er werd ook flink gebakkeleid in de hoogspanningsmast. Daar zaten een torenvalk en een ekster voortdurend elkaar in de haren (of veren, beter gezegd).

Waarna ze gewoon weer door gingen met elkaar opjutten. Dit soort gedoe vind ik wel vermakelijk om naar te kijken. Maar in de grote mensenwereld, dan kan ik er niet zo goed tegen.