Niet normaal

Gisteren een drukke zaterdag gehad. Vroeg opgestaan om met Jeffrey samen de blauwborsten te spotten, later in de tuin en de moestuin gewerkt. Over die moestuin volgt binnenkort een stukje, nu wat over de eerste twee activiteiten, te beginnen bij de tuin.

Het is al weken mooi weer, in de ochtend en avond nog wel koud maar overdag heerlijke temperaturen richting de 20 graden. Niet echt normaal voor de tijd van het jaar, maar wel genieten. Het lijkt erop dat er voor het eerst spreeuwen gaan nestelen, onder ons dak. Afgelopen winter hebben zij volop genoten van de pindakaas en wij van deze mooie vogels die ook nog eens hele bijzondere geluiden produceren. Maar zoals vaak hebben de dingen een keerzijde. In dit geval de flinke hoeveelheden vogelpoep op het pad en de planten onder de boom. En omdat het nu al echt buitenweer is, loop je telkens over een wit bevlekt tuinpad want er valt ook geen regen om de vieze boel weg te spoelen. Dus de pot mochten ze nog leeg smikkelen maar daar blijft het dan ook bij voor nu. De houten houder van de boomstam gehaald, schoongemaakt en opgeborgen. Verder de Liriope met de vele poep erop gekortwiekt en nog wat ligt snoeiwerk her en der gedaan. Vegen, de stoep met water schoongemaakt en het zag er weer fris uit.

Nog even een leuk weetje: de spreeuw heeft in de winter een zwarte snavel en in het voorjaar verkleurt deze naar geel.

En dan ons rondje Binnenveld. We hebben wel 47 soorten gezien met een paar bijzondere gewaarwordingen . Zoals een vrouwtjes wilde eend in de boom. En niet zomaar op een lage tak, nee halverwege een flinke hoge boom. Best een apart gezicht, hé!?

Of deze buizerd, we kwamen aanfietsen en dan hoop je maar dat de vogel blijft zitten. Maar als dat dan echt gebeurd, dan lijkt er iets niet te kloppen. We dachten dat die gewond was, we konden op ons gemak heel wat foto’s maken en hij vloog na een poosje een paar takken verder en nog ’s maar dus niet meteen uit beeld. Misschien lag er ergens een prooi verstopt die hij niet wilde verlaten. Maar het was niet echt normaal gedrag van deze mooie roofvogel.

Bij het water aan de Kooiweg zaten weer diverse eendensoorten, pleviertjes, grutto’s, meerkoeten en rietgorzen. Het wachten is op de zwaluwen die over het water scheren, maar tot die tijd is er genoeg om van te genieten zoals deze mooie pijlstaart:

En dan de hamvraag, of het gelukt is met de blauwborsten… Jazeker, en hoe. Mooie ervaring en blij met het resultaat: