Maak er wat van

Donderdag 12 januari hadden Jeffrey en ik 30 jaar verkering. Reden om dat te vieren met een lang weekend weg, in een mooi natuurhuisje in Holten. Nu is het zo dat in de begin van onze verkeringstijd we vaak slecht weer hadden als we erop uittrokken. We zeiden dan tegen elkaar: the rain is falling down agáin. En we probeerden er maar wat van te maken (wat moet je anders). Wat dat betreft paste afgelopen weekend heel goed bij ons: het heeft op zondag na bijna non-stop overdag geregend. En ook nog eens de eerste dagen een harde wind erbij. Geen doen om erop uit te trekken, het werd een echt binnenblijf-weekend.

Op de heenweg zijn we eerst naar Deventer geweest, vanwege het natte weer was het er lekker rustig. Elk nadeel heeft zijn voordeel ;-). Wat een leuke winkeltjes daar, dat was een mooi begin van ons uitje. Een paar leesboeken gekocht waaronder een boekje over Steenuilen, en een vogelpuzzel. Daarna door naar het vakantiehuis dat midden in de natuur lag. Lekker ruim opgezet en leuk ingericht. En schoon, ook heel belangrijk! Vanuit het zitgedeelte keek je naar buiten, dichtbij de raampartij stond een houten tafel met decoratiemateriaal en een houten boomtak. Tegenwoordig nemen we altijd iets voor de vogeltjes mee, dus deze tafel werd al snel voorzien van vogelzaad en vetbollen. We kwamen er al snel achter dat niet alleen de tuinvogeltjes, maar ook eekhoorns een graantje mee wilden pikken.

Van binnenuit verkenden we de tuin een beetje (gelukkig waren er veel grote ramen) en zo zagen we een uilenkast in de boom op ongeveer 15 meter afstand van het huis. Nog iets beter kijken want het leek wel of er iets in zat. Verrekijker erbij en jawel hoor, een steenuil! Nou zeg, mijn dag kon niet meer stuk.

Vrijdag en zaterdag hebben we ons vermaakt met puzzelen, veel te nat om naar buiten te gaan. Dus geen vogels kijken maar leggen. En boeken lezen, zo leuk dat het onderwerp om de hoek zijn stekje had…

Op zondag zijn we nog even eropuit getrokken, tijdens een droge periode. Op internetfoto’s leek het een prachtig watergebied en er werden diverse vogels gespot daar. Helaas, dat viel enorm tegen. Overal hekken met gevaar-aanduidingen en geen wandelroute te vinden. Verder gaf de auto een melding dat een achterband te zacht was. Kansloos verhaal dus, snel weer terug naar het huisje. Bij zo’n tegenvaller is het soms wat lastig schakelen, dan valt het niet mee om positief te blijven. Maar met een beetje fantasie kan je toch weer de zonzijde zien. Zo dacht ik bij het maken van deze foto (door het raam) aan feestelijke confetti voor het roodborstje. Maak er wat van.

Nog een ander speciaal momentje was de eekhoorn die wat langer op de buitentafel zat te smikkelen. Snel naar buiten en zo kon ik hem of haar in een mooie setting vastleggen:

Al met al hebben we een heel fijn weekend gehad waarin we lekker tot rust zijn gekomen. Het weer kon beter, maar we zijn dankbaar en gelukkig met elkaar en daar gaat het om.