Luchtfietsen

Deze week nog helemaal niet in het Binnenveld geweest, dat kan natuurlijk niet. Geen wekker gezet, maar toch op tijd wakker voor de zonsopkomst. Bijzonder om te zien hoe een landschap kan veranderen in een korte periode… tussen de bovenste foto’s zit 6 minuten verschil. De eerste foto was om 5:39 uur. Ik liep weer terug naar het hek waar mijn fiets stond, keek nog even achterom en zag een heuse oranje mistbank ontstaan. Toen maar een sprintje getrokken zodat ik dat ook vast kon leggen. Kwestie van minuten. Overigens is de onderste foto nog daarvoor gemaakt, toen ik onderweg was (5:10 uur).

Terug bij het hek heb ik me reuze vermaakt met de rietzangers die de rietkragen bevolkten. Ik denk dat er ook aanwas bij zat, het waren er echt een flink aantal. Af en toe kwam er eentje dichtbij poolshoogte nemen, verder gingen ze lekker hun eigen gang met snacken, poetsen en achter elkaar aan fladderen.

Gierzwaluwen en huiszwaluwen scheerden over het landschap en ook een mantelmeeuw die zijn poten even moest strekken. Net of hij aan het luchtfietsen was, grappig gezicht:

Na een paar uurtjes toch nog naar mijn andere vaste stekkie gefietst. Daar stond ik op het fietspad even stil om van de zang van de bosrietzanger te genieten toen ik opeens een grote bruine rover laag over het veld zag gaan. Een kiekendief wellicht. Tja, toen kon ik het niet laten om daar te gaan zitten op mijn krukje, onopvallend aan de rand van het ‘hooi’land. Helaas liet de kiek zich niet meer zien, maar wel twee slechtvalken. Dat was een leuke bijvangst.

Bij het omkeren van de fiets sprong de rem los, de rechter wel te verstaan. Dus de terugweg heel rustig aan gefietst, ergens onderweg nog met een pleister het loshangende deel vastgezet en zo veilig thuisgekomen. Jeff kan het vast wel maken.

Onze moestuin heeft een bloemenstrook, daar zag ik een bijzonder gevormde uitgebloeide bloem die ik uiteraard mee naar huis heb genomen en op vaas heb gezet. Geen idee hoe lang deze mooi blijft, dus vanmiddag ook maar even vastgelegd. De sieruien stonden onder een laag boompje in de achtertuin. Ze werden te lang en groeiden ín de boom. Nu staan ze op tuintafel te pronken, ook leuk. En de libel, die kwam afgelopen maandag buurten.

Terwijl ik de bloemen aan het fotograferen was, kwamen er huismussen een kijkje nemen. Gezellige hoor, kom erbij!