Love is in the air

Gisteren waren we 27-jaar getrouwd en we hebben het met een bijzonder etentje gevierd. Met pizza’s en ijs, gezellig op een bank in ons favoriete natuurgebied Palmerswaard. Het eten was lekker en om ons heen volop vogelgezang van voornamelijk kleine karekieten en de koekoek. We kwamen aanlopen en ik zag de koekoek al in een boom landen. Moest me inhouden om niet snel de camera te pakken, maar de pizza’s gingen voor.

Later nog wel wat foto’s kunnen maken van de koekoek en ook een kneutje in het avondlicht. Wat soorten betreft zaten we op 26 stuks met als bijzondere vermelding 2 ijsvogels die achter elkaar aan vlogen en zo voor ons langs. Love is in the air!

Vanochtend nog een rondje Binnenveld gedaan. Bij de plas aan de Kooiweg (die al behoorlijk aan het opdrogen is, helaas) een leuk gesprek gehad met een vogelliefhebber. Hij wees me op de tapuiten in het akkerland. Links op de foto de man en rechts (onscherp vanwege groot diafragma op de camera) zijn dame.

Verder attendeerde hij me op het geluid van de kwartel. Dit is een hoendervogel ter grote van een spreeuw en heb ik nog nooit gezien, maar weet nu in ieder geval wel hoe dit vogeltje klinkt. Ik vroeg nog of er al boomvalken gesignaleerd waren en dat was het geval. Niet in de hoogspanningsmast zoals vorig jaar want het nest zou daar weg zijn. Wel in de voormalige eendenkooi, die helaas niet toegankelijk is. Ik baalde wel van dat nieuws, kijk al weken uit naar de terugkeer van deze prachtige valk en hoopte op een nest jongen op zichtafstand. Maar ja, toch wel mooi dat er in ieder geval boomvalken gezien waren.

Uiteraard maak ik wel mijn ronde af en kijk tegen beter weten in naar dé hoogspanningsmast en wat denk je… er zit iets. Mijn hart maakt een huppel, ik pak de kijker en yes daar zit hij. Mijn boomvalk! Terug uit Afrika, hier in het Binnenveld. Onbeschrijfelijk, ik kan er nog steeds niet over uit. Oké, het is raar, misschien krankjorum om zo lyrisch over een vogel te zijn. Kan me niet schelen, hij is er weer. En nu maar hopen dat het nest er toch nog is of dat er langs deze weg een ander goed nest gevonden wordt. Want een boomvalk maakt niet zelf een nest maar gebruikt een oud (kraaien)nest. We gaan het zien.