Kleurrijk

Vanochtend redelijk vroeg met de auto naar het Binnenveld gereden, camera en verrekijker omgehangen en toen op pad richting de Kooiweg. Daar waren de ringmussen druk aan het kwetteren, gezellige beestjes. Het landschap is zo kleurig, het is prachtig om daar te zijn. Heerlijk rustig loop ik een beetje voor me uit te zingen… Dan zie en hoor ik putters wegvliegen, ik kijk goed naar een paar distels en ja hoor, twee exemplaren zijn gebleven. Putters worden ook wel distelvinken genoemd en daar zijn ze dol op:

Na de putters zie ik nog een kleurige fladderaar, de dagpauwoog. Waarschijnlijk nog aan het opwarmen, want deze bleef heel lang op 1 plek hangen waardoor ik ruim de tijd had voor een paar plaatjes. Inzoemend op de vleugel, zie je hoe bijzonder mooi deze is. Even verderop bij het water heb ik een andere dagpauwoog gefotografeerd om het verschil te laten zien.

Er vliegt een roofvogel over, snel de kijker erbij en zo kan ik zien dat het een boomvalk is. Die heeft een aparte koptekening waardoor hij makkelijk te herkennen is. Op de terugweg zie ik nog een roofvogel, een stukje groter dan de valk. Zij (want het is een vrouwtje) vliegt laag over het veld, ik had wel in de gaten dat het geen buizerd was. De foto’s waren niet super gelukt maar toch duidelijk genoeg om erachter te komen dat het om een bruine kiekendief ging. NICE! Hopelijk gaat deze soort zich hier steeds meer thuis voelen, gave vogels zijn dit.

Bruine kiekendief

Na de Kooiweg loop ik aan de andere kant het rondje over de aangelegde dijk richting de auto. Nou ja, ik loop niet alleen, ik zit een poosje op het bankje, fotografeer prachtig kleine vlindertjes, zie holenduiven en visdieven en maak een praatje met een natuurliefhebster. We hebben het erover dat wij heel dankbaar zijn met zo’n prachtig gebied zo vlak bij. En dat het ons zo goed doet. Ze bedankte me voor het gesprek, mooi is dat.