Hot

Vandaag code oranje voor het midden en zuiden van Nederland vanwege extreem heet weer. We gaan richting de 40 graden vandaag. Dat zijn toch wel temperaturen om serieus rekening mee te houden. Toch was het vanochtend vroeg nog best frisjes, ik was blij dat ik een jas aan had gedaan. Vooral in het open veld merk je sterk dat het daar een stuk koeler is, er lag ook een laagje mist over de weilanden. Het uilskuiken zat te genieten van het vroege morgenlicht en ook de rietgors nam het er even van.

De plassen aan de Kooiweg zijn helemaal opgedroogd. Jammer want ook de vogels trekken hierdoor weg. Gelukkig nog wel water in de sloot, een trekpleister voor eenden, reigers maar ook boerenzwaluwen. Ze scheerden vlak over het water en af en toe nam er eentje een verfrissende duik.

In het riet waren een heel aantal kleine vogeltjes met elkaar bezig. Ik weet niet of ik dat nou spelen moet noemen of dat ze op de versiertoer waren of dat het ouders met jonkies zijn. Ben zelfs niet zeker van de soort, wellicht kleine karekieten of bosrietzangers. Ik heb er in ieder geval drie in een plaatje weten te vangen. Op de terugweg ook nog de blonde buizerd gezien, met het 2m label. Hij zat nu andersom waardoor ik de conclusie trok dat deze dus op beide vleugels zo’n blauwe flap heeft zitten. Thuis toch maar eens gaan Googelen met de woorden: buizerd blauw label 2M. Laat ik nou iets tegenkomen, deze buizerd heeft zelfs de krant gehaald:

Gisteren zijn we ook op pad geweest, naar de Plantage. Helaas was dat geen succes vanwege heftige buiktroubles waardoor we al vrij snel weer huiswaarts gingen. Aan zo’n wandeling wil ik liever niet herinnerd worden, dus de gemaakte foto’s weggedaan. Toch 1 bewaard want dat was echt wel bijzonder. We liepen het eerste bosje door en daar stond een damhert van behoorlijk dichtbij ons aan te kijken vanuit de bosrand. Life is life. Met de mooie en moeilijke momenten.