Genoeg

Zolang er zulke prachtige luchten te bewonderen zijn, krijg ik er geen genoeg van om de dag in het Binnenveld te starten. En dat is tegenwoordig helemaal niet vroeg meer, nadeel is wel dat er veel verkeer langs komt. Beetje strategisch fotograferen en soms even wachten tot de koplamp-lichten verdwenen zijn. Zodra je verderop dieper het Binnenveld ingaat, is de weg afgesloten voor auto’s, dat scheelt een heel stuk.

En zo kom je ook bij het jagershuisje waar dit keer een paar koeien in het weiland eromheen staan. Die had ik daar nog niet eerder gezien. Het steenuiltje zat gelukkig op zijn post, die laat zich niet verstoren door die vreemde buren in de wei. Er was volop luchtverkeer, voornamelijk ganzen die veelal in groepjes van her naar der vlogen. Op de foto zie je twee soorten, een grauwe gans (links boven) en twee kolganzen, met zwarte vegen op de buik en een witte snavelbasis.

Al fietsend kwam ik langs een plek waar best wat ‘vogelreuring’ was. Even gestopt en er kwam heel wat leuks poseren. Nou ja, ik moest aardig mijn best doen ze er mooi op te krijgen, het gaat echt niet vanzelf maar wel blij met het resultaat:

Terwijl ik in de weer ben met het kleine grut, zie ik in de verte een donkere vogel aan komen vliegen. Het zal toch niet… JAWEL! Een blauwe kiekendief, zij (want het is een dame) komt mijn kant op, jaagt in het weiland pal naast me en vang ook nog even wat lekkers. En nou nog mooier: even later komt er nog eentje bij. Tjonge, dat is wel mazzel hebben.

Behoorlijk voldaan van al het moois fiets ik langs de Grift richting huis. Laten daar nou drie dodaars in de kantlijn dobberen. Schichtig en schuw maar toch kwamen deze twee dichtbij genoeg voor een slotfoto. Thanxx!