Gedropt

Het weer is behoorlijk omgeslagen, we hebben zelfs sneeuw gehad vorige week. De temperaturen zijn gekelderd en het is behoorlijk wennen, na die heerlijke weken zon. Voor de natuur is het wel goed, alles was kurkdroog en dat is nu zeker niet meer het geval. Vandaag zou het in de vroege ochtend droog zijn, dus ik nam mijn kans waar op mijn vrije dag. Heel vroeg eruit om vroeg op de fiets te kunnen zitten. De heenreis was een makkie, ik had wind mee. En aangezien het stevig waaide, was ik er vlot. Alleen, het werd niet echt snel licht. Eerst kon ik alleen silhouetten zien, later zag ik wat kleur van de grutto’s door mijn verrekijker. Maar kleurrijk was het allerminst.

Heb ook niet veel vogels gezien maar wel 3 blauwborsten. Weinig licht, harde wind, geen goede omstandigheden voor een geslaagde foto. Toch een kunnen maken die ondanks de hoge ISO-waarde, wel laat zien dat het om een hele mooie vogel gaat. En dan dat gekwetter dat hij produceert, uniek!

Op de terugweg langs de Grift nog iets typisch gezien. Deze kikker is denk ik door een reiger of andere aaseter gepakt en ergens onderweg weer gedropt, anders snap ik niet hoe die er zo bij kan liggen op het fietspad. Lijkt me niet dat een kikker voelt dat ie het niet gaat redden en dan in deze houding het loodje legt. Tenzij het een dramaqueen is.