Explosieve zang

We werden vandaag bijzonder verwelkomd, er stond namelijk een flinke os voor de ingang van Palmerswaard. Hij liet ons welwillend passeren maar best spannend was het wel.

Dit gebied is super als je voor veel verschillende soorten wilt gaan. Ook erg afwisselend: open gebied, water, bosschage en hoge bomen. Vandaar ook de grote hoeveelheid vogelsoorten. Vandaag genoteerd op Waarneming.nl:

Daar moet nog bij vermeld worden dat we ook heel wat roodborsten hebben gezien. Die stonden op het volgende tabblad van het overzicht weergegeven, dus vandaar niet meegenomen in bovenstaande print-screens. De groene driehoekjes geven aan dat dit om algemene soorten gaat. De blauwe vierkantjes staan voor ‘vrij algemeen’. Wellicht dat de grote zilverreiger naar ‘algemeen’ zal gaan, want die zit werkelijk overal. Vandaag ook meerdere exemplaren gezien.

Heel wat klein grut gezien, vaak in gemengde groepjes bij elkaar. Op een gegeven moment vloog er van alles door elkaar heen. We kwamen ogen te kort:

Maar ook de watervogels mochten er wezen. Op de onderste foto is duidelijk te zien dat de grote zaagbek een crèmekleurig lijf heeft, heel anders dan het wit van de kuifeend. Overigens zijn het de mannetjes waar het dan over gaat, het vrouwvolk valt minder op.

De cetti’s zanger hebben we overduidelijk gehoord, die zingt zo hard dat het lijkt alsof je er bijna op staat terwijl die dan nog een heel eindje verderop kan zitten. Zo makkelijk te horen en te herkennen, des te moeilijker te zien en te fotograferen. Vandaar deze link naar de website van de vogelbescherming: cetti’s zanger. Zet bij het kopje Geluid – zang je volume op z’n hardst, zo ongeveer hoor je ‘m in het echt ;-).