Daarom

Waarom ik toch voor dag en dauw opsta? Vlak voor de zon opkomt kleurt de hemel prachtig. En in deze tijd van het jaar komt de zon rond half 6 op. Dus moet je er vroeg bij zijn. Daarom dus.

En omdat het lekker rustig is. Zoals je ziet was het weer mistig, het duurde best een poos voor de zon ervoor zorgde dat alles weer helder werd. Terwijl de zon doorbrak, waren een paar rietgorzen zich aan het poetsen om de dag fris en fruitig te beginnen.

Er waren nog niet zo veel vogels actief maar de natuur biedt volop mogelijkheden om mijn aandacht en camera op te richten:

Langs het Valleikanaal zag ik de visdief weer voorbijkomen, die gezelschap kreeg. Even dacht ik dat het paartje compleet was, maar het was een concurrent. De visdief was niet gediend van de kokmeeuw en vertoonde behoorlijk territoriaal gedrag. Uiteindelijk gaf de meeuw het op en had de visdief succes. Hij vloog weg met zijn vangst, misschien wel naar zijn gezinnetje, wie zal het zeggen.

Op de terugweg zag ik een buizerd op een paaltje. Op zich een standaard-plaatje maar er was iets vreemds aan de hand. Of eigenlijk: aan de vleugel. Het lijkt net of er een blauw label aan hangt met 2M erop. Typisch. Even verderop nog zo’n verrassende ontdekking: een rode hart-ballon in de boom. Surprise!