Boom-toppers

Gisteren de graspieper en vandaag… de boompieper. Hele grappige vogeltjes in zang en vlucht. Ze klinken als een vink maar dan met een alarmbelletje erachteraan en tijdens de zangvlucht gaan ze stijl omhoog en laten ze zich als een soort badmintonshuttle ‘vallen’. Deze kwamen we tegen in het Leersumse Veld, waar nog vele andere piepers de boomtoppen bevolkten en daar volop van zich lieten horen.

Boompieper

We zijn vroeg op pad gegaan waardoor het nog vrij rustig was. In de Leersumse plassen zelf waren weinig watervogels te bekennen maar de wandeling eromheen was prachtig.

Strak langs het water loopt een avontuurlijk wandelpad!

Op een gegeven moment zag ik iets wits in een dennenboom zitten. Dat is altijd een spannend momentje, als je denkt iets bijzonders in de smiezen te hebben. Eerst wat foto’s gemaakt want je weet nooit hoe lang het beestje blijft zitten. Het blijkt een bonte vliegenvanger te zijn, NICE! We denken ook heel wat glanskoppen te hebben gezien maar konden daar geen goede foto van maken. Aan de waterkant bleven we even staan, komen er opeens twee kuifmezen vlak voor ons in de boom zitten. Weer zo’n verrassend momentje. Voldaan van het mooie landschap en met meer dan 20 soorten op de teller gaan we richting de auto. Daar worden we ten uitgeleide getrakteerd op de keiharde roffel van een grote bonte specht (mannetje) die zijn territorium nog even duidelijk wil afbakenen:

Grote bonte specht