3 dagen op rij

Eerst regen, toen kou met zon en daarna… niks. Grijze, grauwe dagen waar het om elf uur in de ochtend lijkt alsof het daglicht het heeft opgegeven en weer overgaat naar slaapstand. Zie er dan maar eens wat van te maken. Eergisteren was het nog iezig koud, er werd op meerdere plaatsen geschaats in het Binnenveld. De zon verdween in de loop van de ochtend, en daarmee de kleur in het landschap. Gelukkig zat Rakker op zijn stekkie en keek me vanuit de dakgoot met zijn heldere gele ogen aan. Hi!

Gisteren werd onze voederplek weer opgeleukt door bosmuisjes. Er zit een gat in het mos en daar duiken ze wel eens in bij onraad. En soms komen ze er juist door naar buiten. Eerst de boel inspecteren en dan voorzichtig steeds verder:

Vandaag met Jeff erop uit getrokken, naar de Grebbeberg. Daar heb je een heel mooi bos, met veel verschillende bomen en ook van die unieke vormen. Sommige hebben grote gaten in de stam en dan nog steeds ‘doorgaan’. Amazing. Ik bekeek zo’n gat eens van dichterbij en zag daar tot mijn verbazing een nummerplaatje. Geen idee waarom dat plaatje er zit, maar intrigerend is het wel. Dus: kijk eens in de gaten, wie weet wat je er allemaal zult ontdekken.

Er zit een behoorlijk hoogteverschil tussen het bos bovenaan en de Rijn die er beneden langs loopt. Daar zijn mooie trappen voor gemaakt, naar beneden ging als een speer.

Daar aangekomen loopt een fiets- en wandelpad. Langs de rand van het water was flink wat samengepakte vegetatie waaronder distels. Daar weten putters wel raad mee, leuk om hun felle kleurtjes te zien knallen tussen de takken.

We keken uit naar een zaagbek die in deze omgeving gespot was. In plaats daarvan zagen we een bever op ons af komen zwemmen. Tjonge, toch wel weer een heel interessante waarneming:

Om bij onze auto uit te komen, moesten we uiteraard weer naar boven. Dat kon via een andere trap. En het leek nu alsof er véél meer treden waren. Eenmaal boven aangekomen ging mijn hart ging flink te keer.

Laten we op het laatst nog een bijzonder vogeltje mogen tegenkomen. Wel vliegensvlug, met vleugelslagen als een kolibrie. De gemaakte foto was niet fantastisch, ik heb er wat van geprobeerd te maken:

VUURGOUDHAAN