Vroege dood

Opeens lag er vanmiddag een dood vogeltje op de stenen, onder de Acer. Waar komt die nu vandaan? Er zit geen nest in de boom. Misschien dan uit de nestkast van de buurman waar koolmezen elk jaar nestelen. Maar dan heeft pa of ma koolmees dit jonkie opgepakt en bij ons gebracht want dit vogeltje was nog niet vliegrijp. Wellicht was dit kleintje al dood en moest die verwijderd worden… Ach, wat nu. Eerst een foto van gemaakt en ondertussen bedenken wat ik ermee ga doen.

Vorig jaar was ik ook een dood vogeltje tegengekomen maar dan in het gangetje naast ons huis, die was uit het nest onder ons dak gevallen. De bruine kliko zat toen bijna vol en ik heb dat vogeltje erbovenop gelegd, tussen bloemen. Nu is de kliko net geleegd en ik kan zo’n ukkie toch niet op de bodem laten vallen?! Nee, het wordt begraven. Een klein gat gemaakt, het vogeltje op het blad van de klimhortensia in de kuil gelegd en toen weer dichtgemaakt. En er bloemen op gelegd.

Toen ik klaar was, kwamen pa en ma koolmees steeds even erbij. Op de schutting, in de ene boom, dan de andere. Ik ben gaan zitten en heb ze een beetje toegesproken. Wat moet je zeggen. Adoe, kassian.