Nationale tuinvogeltelling

Een bijzonder weekend want door heel Nederland gaan mensen een half uurtje tuinvogels tellen. Gewoon gaan zitten met pen en papier in de aanslag en dan alles wat IN je tuin komt noteren. Overvliegende vogels tellen niet mee. Best even druk geweest met de voorbereidingen: straatje aangeveegd, drinkwater ververst, vogelvoer op de schoteltjes en in het huisje, een nieuwe pindakaaspot in de houder… De roodborst zat al op op uitkijk in onze Acer toen ik naar buiten kwam en de pimpelmees kon niet wachten tot ik weer binnen was. Dat beloofd wat.

Ik noteerde 11.16 uur en met de verrekijker bij de hand om maar niets te missen, keken we vol verwachting naar buiten. Zouden we er meer zien dan vorig jaar? Als de mussen komen (dat zijn er vaak 15+), tikt dat lekker aan. Nou, het viel flink tegen. Om 11.46 hadden we maar 4 soorten genoteerd. We hebben zelfs even overwogen om morgen nog een poging te wagen en nu niets door te geven. Want je kan maar 1x mee doen per jaar. Maar nee, het is wat het is. Je moet maar zo denken: volgend jaar kunnen het er alleen maar meer zijn ;-).

Voor wie het leuk lijkt om mee te doen, morgen kan het ook nog! Op de website van de Vogelbescherming vind je meer informatie en kun je je tellingen doorgeven.