Kijken

Vandaag zou mijn werkdag bij Sharity zijn, maar vanwege de aangescherpte coronamaatregelen ligt het werk weer stil. Want een (maatschappelijk) evenement waar het draait om ontmoeting, gesprek en netwerken is nu niet haalbaar. De komende periode ziet er dus weer anders voor me uit dan gedacht. Een beetje ‘droef’ voelde deze dag wel aan. Maar de zon kwam voorzichtig tevoorschijn en daarbij een zachte regenbui. Ik liep naar het raam en ja hoor, de regenboog. Voor mij een bemoediging, een teken van Gods trouw.

Een boog in de wolken als teken van trouw,
staat boven mijn leven, zegt: Ik ben bij jou!
In tijden van vreugde, maar ook van verdriet,
ben ik bij U veilig, U die mij ziet.

Er dwarrelen steeds meer gele blaadjes van de Ginko. Een blaadje bestaat eigenlijk uit aan elkaar geplakte naaldjes, het is dan ook een naaldboom. Dat zou je zo niet zeggen maar als je goed kijkt, dan zie je de ‘naaldjes’ zitten. Verder heb ik me erg vermaakt met de mussenfamilie. Ze zitten, vliegen, hupsen en kibbelen wat af, hier in de tuin. Ze komen soms ook op de vensterbank zitten en kijken dan zo grappig naar binnen. Wat een rijkdom!

Zo op het eerste gezicht lijken het misschien wat ‘saaie’ vogeltjes maar als je goed kijkt, dan blijkt het een pracht-beestje te zijn. ‘Kijk naar de vogels in de lucht…’