Happy birdsday!

Een bijzondere dag vandaag: Jeff is 50 jaar geworden. Best een mijlpaal maar helaas kunnen we deze door de lockdown vanwege corona niet feestelijk vieren. Het aantal toegestane bezoekers per dag is zeer beperkt. En dan is hij ook nog eens hard aan het werk, vanwege afsluiting van het jaar. Als pruim op de taart is het ook nog eens een sombere, regenachtige dag. Gelukkig ook wel de kortste dag van het jaar dus vanaf vandaag wordt het alleen maar beter ;-).

Gezellig, de vogeltjes zijn in groten getale op bezoek in de tuin. Hoewel, op bezoek… Volgens mij is onze Acer inmiddels een ’thuishaven’ geworden, regelmatig is het er een drukte van jewelste met vinken, koolmezen, pimpels, mussen, roodborst en dat soort tuinvogels. Erg leuk en zo ook vandaag. Op een gegeven moment landde er een wat forsere vogel op het dak bij onze buren verderop. O,o, ongewenst bezoek.

Een sperwer komt onze buurt met een bezoek vereren. Nou, dit soort bezoek is wel verrassend maar het maakt de tongen niet los. In tegendeel, alles verstilde in de buurt. De pimpels verroerden geen vin/veer. Als die gele ogen jouw kant op kijken, nou berg je dan maar. En dat deden de pimpels dan ook:

Even later vloog de sperwer weg en was het gevaar geweken. De mezen konden weer ademhalen en even laten was het weer back to normal en vloog alles weer af en aan. Happy birdsday!