Wisselvallig

De hele dag wisselen zon en buien elkaar af en vanmiddag is het nog eens fiks gaan waaien ook. De temperatuur is redelijk, anders zou je zeggen dat we de zomer hebben overgeslagen en dat de herfst zijn intrede gaat doen. En dat terwijl de zomervakantie hier in huize Andes al volop wordt genoten (door de boy’s dan).

DSC_9415De Talictricum is enorm hoog geworden (op de foto zie je vaag wat sprieten in de lucht ter hoogte van de lantaarnpaal, dat is de Talictricum), gelijk met de Vlinderstruik. Die verhoudingen vind ik niet zo mooi, dus ik heb de hoogste bloemtakken weggeknipt en binnen gezet. Verder her en der nog wat gesnoeid, alles groeit zo rap dat ik wekelijks de boel in toom moet houden. De bloemen in de Vrouwenmantel knip ik beetje bij beetje weg. Dan vallen de pollen niet enorm uit elkaar en blijft er wat bloemigs staan. Ook de Lavendel achter blijft mooi, nu ik die wat heb bijgeknipt.

Om 10 over 4 begon ik wat te rommelen in de tuin, in het zonnetje. Maar al snel kwamen er weer donkere luchten aan en binnen twintig minuten heb ik de tweede foto gemaakt. Als je goed kijkt, zie je de regenspetters op het raam. Ik ben meteen dit stukje gaan schrijven en nu schijnt de zon alweer vrolijk. Niets zo veranderlijk als het weer, vandaag.

DSC_9420