Wel/niet

Volgende week komt er een steiger in de tuin te staan omdat de schilder komt. Ga ik dus de tuin nog doen of niet…?! Aan de ene kant lijkt het nu wat zinloos omdat het er toch even niet gezellig uit gaat zien, aan de andere kant is het al wel heel erg nodig en straks kan ik er een poosje niet goed bij. Ik krijg er echt de kriebels van als het er slonzig uit ziet. Dus toch maar aan de slag gegaan. Heerlijk weer dus dat werkt mee.

Ik begin met de Kardinaalsmuts op stam in vorm te snoeien. Maar terwijl ik knip, komt er witte ‘damp’ vanaf. Er ligt een wit laagje over de blaadjes, een soort schimmel. En als ik goed kijk, ziet het er van binnen helemaal zwart uit, meeldauw of zo. Dit is elke keer het geval en het wordt alleen maar erger met de jaren. Als je mijn tuinweblog een beetje volgt, weet je al wat er dan volgt: hupsekee, weg ermee. Die beslissing is binnen 1 minuut genomen en ik trek ‘m er zo uit.

Terwijl ik dit zit te schrijven valt het me op dat ik dit soort dingen eigenlijk helemaal niet overleg met Jeff. Dat hoeft ook niet want de tuin is mijn ding en hij vindt alles prima. Trouwens, toen ik vertelde dat ik het boompje eruit had gesloopt, wist hij niet eens dat daar iets stond ;-).

De appelboompjes ook flink gesnoeid en verder het onkruid tussen de tegeltjes vandaan gehaald. Dat was nog de grootste klus. Ook maar meteen de tuin van de buurman meegepakt. Opgeruimd staat netjes in het kwadraat.