Pracht-dag

Tja, dan staat die buxusstronk daar nog te staan… geen gezicht natuurlijk. Ik kan wachten op man-power maar ik denk dat ik ook wel mijn mannetje kan staan en ga aan de slag. Wie niet (super) sterk is moet slim zijn, dus ik heb de wortels bloot gelegd en doorgeknipt. Ik heb wel een hele strijd moeten leveren maar uiteindelijk is het gelukt.

En meteen maar verder doorgepakt: de Kardinaalsmutsen, Schoenlappersblad, Lirope en Gillenia eruit gehaald. Van de border links tot ruim na de Acer zat een toplaag van 10 centimeter aan wortels. De eerste twee meter toplaag heb ik doorgespit, een enorme klus. Toen Jeffrey uit zijn werk thuis kwam, heeft hij mij verder geholpen met spitten. Ondertussen heeft Vincent gekookt dus even een pauze tussendoor. Na het eten snel weer verder, Jeff ging 6 grote zakken potgrond halen en 5 daarvan heeft hij gemengd met de omgespitte tuinaarde. Even een boost voor de grond. Alles geharkt en toen was alles klaar voor het leukste gedeelte: tuin opnieuw beplanten.

Vorige week heb ik drie stuks Hydrangea Paniculata “Silver Dollar’ gekocht voor een prikkie. Door de hitte gingen ook die al aftakelen, dus ze moesten snel de volle grond in. Uit de pot gehaald, de bovenste laag aarde was keihard geworden, die heb ik eraf geschrapt. Verder flink wat bloemen eruit geknipt, die kosten een plant veel energie en ik heb liever dat de plant goed gaat wortelen. Ik had natuurlijk al bedacht hoe ik ze wilde neerzetten maar het is altijd even afwachten of dat ook mooi is. En ja, het was meteen goed. De border aangevuld met Kardinaalsmuts en Lirope. Deze kant ik voor nu goed zo (moet nog aangevuld worden met andere plantjes maar dat komt wel).

Verder heeft Jeff op mijn aanwijzen de grote varen verplaatst van de voorkant naar de zijkant van de Vlinderstruik en op die open plek een grote Kardinaalsmuts-pol van de zonzijde-kant neergezet.

En geloof het of niet, dit alles in mijn nette kleren: rokje en lievelingsshirt. Ik zat helemaal onder de aarde en heb ook wat schrammen opgelopen. Maar wat een pracht-dag!