Voorjaar

Al een poosje heb ik me ingehouden om niet alvast aan de gang te gaan met het zwaardere tuinwerk. Planten verplaatsen, splitsen omdat ze te groot zijn en dat soort dingen. De nachten kunnen nog behoorlijk fris zijn, te vroeg hiermee beginnen is niet verstandig. Maar vandaag is het zover. Voor de komende periode wordt er lenteweer verwacht en ik waag het erop.

De grassen stonden te dicht op elkaar, het zijn grote pollen geworden en dan gaan ze elkaar verdringen. Dat staat zo propperig en ik kan deze planten op een andere plek (bij het beukenhaagboompje) ook goed gebruiken. Dus de meeste pollen eruit gehaald en daarvan een aantal ruimer teruggezet. De grote pollen heb ik gedeeld door de schep op een pol te zetten en ‘m door te ‘snijden’.

Verder heb ik de roze Zonnehoed eruit gehaald. Vorig jaar heb ik witte Zonnehoed in drie potten gezet, die gaan nu de volle grond in. Meteen de Daglelie wat verplaatst voor een betere indeling.

En bij mij werkt het dan zo, dat als ik toch aan de slag ben, ik alles aan wil pakken. Dus ook alle Vrouwenmantel-pollen eruit gehaald, gedeeld en weer terug gezet. Een aantal Heucheraplanten kwamen steeds verder uit de grond, het lijkt wel of ze elk jaar een beetje omhoog komen: de schep erin, wat zand weg geschept en weer terug geplaatst. Ook nog de blaadjes van het beukenhaagboompje met de hand weggeplukt. Raar natuurlijk, ze vallen er vanzelf af. Maar dat duurt heel lang en tot die tijd zit je tegen dorre blaadjes aan te kijken. Nu niet meer dus…

Het overschot (Vrouwenmantel, Hosta en Zonnehoed) heb ik in de nieuwe tuin bij de buren gepoot. Al met al een heerlijke voorjaarsbeurt voor de tuin!