Voor wat…

Afgelopen week is onze kant van de straat voorzien van een glasvezelkabel. De werkmannen haalden twee rijtjes stoeptegels weg en daar kwam de kabel in te liggen. Terwijl ze zo bezig waren, ben ik er even op afgestapt en heb vriendelijk gevraagd of ze misschien ook de tegels die zijn verzakt (door mieren) willen ophogen. Die tegels liggen pal tegen de voortuin aan, ter hoogte van de boompjes. En jawel, de werkman heeft het hele rijtje tegels van de voortuin eruit gehaald, zand erbij gedaan en opnieuw erin gelegd. Wat een service! Als bedankje heb ik de mannenploeg voorzien van koffie met grote koeken. Een soort ‘Voor wat, hoort wat’, niet omdat het moet maar omdat het leuk is. Vandaag heb ik de stoep aangeveegd. Het heeft veel geregend, dus het voeg-zand is goed tussen de tegels terecht gekomen. Het ziet er prima uit en ik ben heel blij dat die kuilen weg zijn!

Van mijn moeder heb ik voor mijn verjaardag hele mooie roze tulpenbollen gekregen. Ik heb ze als experiment in de zinken kruiden-teil gepoot.

De niet-winterharde kruiden kunnen er pas halverwege mei in. Meestal ruim ik de hele teil op, maar de Rozemarijn en het Mintplantje zijn nog prima. Die kunnen wel buiten overwinteren. En door de tulpen heb ik in het voorjaar toch een gevulde teil, tenminste dat is het idee…
Het zonnetje schijnt heerlijk, ik heb tussen de middag buiten gegeten. Genieten!