Versleten

Zondag vieren we de verjaardag van onze jongste zoon en dat vergt de nodige voorbereidingen. Gisteren was het huisdag, vandaag is het tuindag en morgen zal bakdag zijn. Mijn buikklachten leken vanmorgen even roet in het eten te gaan gooien, maar rond kwart over 10 kon ik toch aan de slag gaan. Eerst de voortuin, de stoep, het zijpad en achter een goede beurt gegeven. Daar ben ik twee uur mee bezig geweest.DSC_0963 Op een paar plekjes was op de buxus toch witte vlieg te zien, meteen maar even extra gespoten. Na het middageten ben ik de achtertuin rondgegaan met een harkje en heb ik hier en daar wat weggeknipt. Rondom het beukboompje stond Duifkruid, deze heb ik verplaatst en tussen de Anemonen gezet. Vorige zomer zat het Duifkruid onder de meeldauw, waarschijnlijk door de te droge/zonnige plek. Hopelijk is deze plek beter voor ze.

In de tuin was er niet veel onkruid weg te halen, maar tussen te tegels wel. Nu heb ik de volgende tactiek bedacht: in mijn rechterhand een dunne schroevendraaier en in mijn linker een staalborsteltje en zo ging ik rechts, links, rechts, links de voegen langs.

DSC_0962

Best nog een hele klus maar het werkte super. Op het laatst werkte het borsteltje steeds minder goed en toen ik keek hoe dat kwam, zag ik dat de staalhaartjes helemaal weggesleten waren. De schroevedraaier wordt ook DSC_0960steeds kleiner, maar daar kan ik nog wel mee werken. De staalborstel is rijp voor de kliko. Rond kwart over 5 was ik klaar, zelf ook behoorlijk versleten maar zeer voldaan. De tuin staat er weer feestelijk bij en om dat te vieren heb ik heerlijk buiten gegeten.