Verhuizing

Hoe het allemaal begon vandaag: de Agastage gaat sterk hangen bij regen, dan is het een rommeltje. Daar wilde ik een oplossing voor en daarom heb ik groene planten-‘ophouders’ gekocht. Die heb ik uiteraard meteen geplaatst en het werkte. Alles staat weer in het gelid.

Maar ja, er stonden 2 Gaura-pollen weggedrukt tussen de Agastage. Wat zal ik doen, wachten tot de herfst? Nou nee, dat duurt veel te lang (ik ben niet zo geduldig) dus die meteen ook maar verplaatst. Maar ja, de Artemisia verdrukt de Lavendel. En de Vlinderstruiken in de voortuin combineren niet goed met de witte Lavendel. En…

Uiteindelijk vond er een hele tuinverbouwing plaats: Agastage verstevigd; 2 Gaura-pollen verpoot; Artemisia verwijderd tussen de Lavendel en hier redelijke exemplaren (die bij de Varen stonden) tussen gezet (foto 1); 3 lage Vlinderstruiken uit de voortuin verwijderd en 5 pollen Artemisia (die achter tussen de Lavendel stonden) op die plek gepoot; appelboompjes bijgeknipt; onkruid verwijderd en de boel aangeveegd (foto 2); de pierige Lavendels verwijderd en een paar exemplaren verhuisd; de 3 Vlinderstruiken van de voortuin erin gezet en bijgeknipt (foto 3).

Verder nog de Wingerd en de Klimhortensia aan de steegkant flink gesnoeid en het hele pad meegenomen, met hulp van Jeffrey. Al met al weer een heerlijke tuindag. Lekkere temperatuur hiervoor, net iets boven de 20 graden, perfect dus.