Verder

Vandaag begonnen waar ik gisteren gestopt was: de rechterkant van de tuin. Een oplettende lezer zou na het lezen van het stukje van gisteren kunnen opmerken, dat de kliko vol zat. Dat klopt en daarom heb ik aan de buurman gevraagd of ik zijn kliko mocht gebruiken. Geen probleem, dus ik kon lekker verder. Jazeker lekker, want ik geniet van tuinieren. En helemaal van onverwachte ontdekkingen. Ik was tussen de rode Heuchera-bladeren aan het harken en zag iets aparts. Iets wit-rozigs. Nog even goed kijken voor ik de hark er hardhandig langs haal, je weet maar nooit…

Het is een tulpenbol. In het najaar heb ik er velen gepoot, maar deze ben ik vergeten. Mooi toch, ik zie nog nergens bollen opkomen in de tuin maar deze herinnert mij eraan dat ze er wel degelijk zijn. Ik laat ‘m zo liggen, misschien heeft deze bol nog wel meer verrassingen in petto.
In een uurtje was ik klaar en de geleende kliko half vol. Heerlijk, zo’n opgeruimde tuin. Om het te vieren heb ik wat blauwe druifjes gekocht. Links op de foto is onze nieuwe vuurkorf te zien, voor als we wat verder in het seizoen zijn.

En als laatste nog een tuin-impressie: