Van alle kanten

Eind vorige week zijn we in een dag tijd van 22 graden naar 12 graden gekelderd. Dat was behoorlijk wennen en het duurt ook even voordat er weer wat aangenamere temperaturen komen. Vandaag was het ‘heus aardig’, in ieder geval om in de tuin te werken. Ik ben begonnen met wat onkruid verwijderen, dat was zo klaar. Toen de druif nog wat verder gesnoeid, die had ik vorige week ook al onder handen genomen. Een hele grote tak die van de basis tot over de bovenlegger van de pergola ging, was dood. De andere bovenliggende tak heb ik toen meteen verwijderd want ik wil de Wingerd de ruimte geven. Misschien gaat de druif er wel helemaal uit, maar nu nog even niet.

DSC_9023

Verder heb ik de Zonnehoed die in een pot stond, gesplitst en op de plek van de Agastage gezet. Die kwam erg ielig uit de grond zetten maar ik moet nog maar afwachten wat de Zonnehoed gaat doen. Het is een lastig plekje, uit de zon en in de wind. We zullen zien. De beuk is helemaal uitgevouwen en rood gekleurd, het is een treurversie en ik vind het erg leuk staan met die etage’s. De Beuk ‘danst’ ook zo mooi in de wind. Helemaal goed dus.

DSC_9032

Als laatste heb ik de Buxus gesnoeid, een fikse klus waarbij ik elke keer een stapje terug deed om de vorm van alle kanten goed te bekijken.

DSC_9025  DSC_9027