The day after

Gisteren was het code oranje in onze regio: heel veel regen in korte tijd, wind en onweer. De avondvierdaagse is erdoor afgelast, gelukkig maar voor de deelnemers. De tuin heeft een enorme plens regen te verwerken gekregen. Er is nogal wat groen geknakt en alles ziet er verregent uit.

    DSC_9060  DSC_9064

Vanmiddag heb ik een rondje tuin gedaan om dit te verhelpen. De bloemen van de Geraniums hingen gedeeltelijk in het zand, ik besloot alle bloemstelen maar weg te halen. Op zich ook geen slechte tijd hiervoor, de Lavendel ervoor staat op het punt te gaan bloeien en zo blijft het geheel rustig. De Klaproos lag voor pampus op de grond. Met een groene plantenhouder heeft die weer wat hoogte gekregen, hoewel het een rommelig geheel blijft. Misschien trekt die nog wat bij.

DSC_9061  DSC_9068

Verder de Klimhortensia tegen de schuur aan bijgeknipt. Her en der nog wat geknipt en onkruid verwijderd en de tuin ziet er weer toonbaar uit. Wat temperatuur betreft is het prima: rond de 20 graden.

DSC_9058  DSC_9066

Ik zag nog iets heel vreemds: een dikke vette naaktslak die zich in een rooster wurmde. Geen idee wat dat beest bezielde, hij is dan ook ter ziele gegaan…

DSC_9055