That’s the question

Omdat ik niet weet wanneer ik onze Acer kan snoeien, heb ik op internet gezocht naar de juiste periode hiervoor. Daar werd ik niet zo blij van, want dat blijkt vòòr de kortste dag (21 december) te zijn. En als het een zachte kwakkelwinter is, moet je helemaal opletten. De sapstroom komt al heel vroeg in het voorjaar op gang en bij late snoei kan de boom gaan bloeden. Laat het nu net zo’n softy-winter zijn. Dus wat ga ik nu doen: wel of niet snoeien… that’s the question. Ik gok het erop en hoop dat onze boom een bikkel is.

Na het snoeien van de Acer ben ik maar meteen verder gegaan met opschonen. De hele linkerkant van de tuin is van oud blad, onkruid en dode stengels ontdaan en dat levert een volle kliko op. Ik heb genoeg gedaan voor vandaag, morgen is er wellicht weer een dag en dan komt de rechterkant aan de beurt.