Super deal

Vorig jaar heb ik in de binnenste twee vakken van de voortuin Bergenia gepoot, die ik bij vrienden uit de voortuin mocht halen. Dit was een tussenoplossing, want ik wilde op deze plek graag lavendel. Maar 12 stuks (en dan ook nog een beetje volle planten) kopen, dat zou een kostbaar grapje worden. Dus eerst de Bergenia erin en dan wachten op een mooie aanbieding. Afgelopen donderdag ben ik naar verschillende tuincentra geweest, maar daar waren ze rond de EUR 5 per stuk. Ik zette het maar uit mijn hoofd en was van plan om langer te wachten.

Gisterenavond deden Jeff en ik de boodschappen (doen we tegenwoordig weer gezellig samen) en terwijl ik bij de kassa stond zag ik in mijn ooghoeken Lavendelpluimpjes op de plantenafdeling. Even kijken natuurlijk. En ja hoor, ook nog eens in de aanbieding. Ik kocht meteen de hele voorraad op (10 stuks). Maar ik had er 12 nodig, de verkoopster belde even voor me naar het andere filiaal. Helaas, daar hadden ze dit formaat niet meer. Op de terugweg wilde ik voor de zekerheid er toch langsgaan, je weet maar nooit. En daar stonden nog precies twee stuks op mij te wachten. HOEZEE. Terwijl Jeffrey de boodschappen opruimde, ben ik in de voortuin aan de slag gegaan. Rond half 10 was ik klaar en o zo tevreden met het resultaat.

Het is de bedoeling dat de lavendel een massief blok gaat vormen, dat duurt wel weer even. Voor nu heb ik de grond tussen de Lavendelstuikjes met zwarte peper bestrooid tegen katten. De Bergenia heb ik in 4 zakken afgevoerd naar mijn broer en schoonzus voor hun voortuin. Zij houden ook niet van katten in de tuin en hoe meer vulling, hoe minder kans op ongewenst tuinbezoek.