Stinkend papje

Nog een dilemma waar ik eerst nooit over heb nagedacht: als ik mestkorrels strooi, is dat dan slecht voor de vogels in de tuin? Het lijkt mij niet wenselijk dat de vogeltjes die dagelijks komen struinen en graantjes meepikken, nu aan de mestkorrels gaan knagen. Dus hoe ga ik dat oplossen?! Beetje Googelen en dan creatief aan de slag. Ik besluit om de korrels op te lossen in water. Eerst water in de gieter, dan mestkorrels erbij, flink roeren en dan gieten.

De sproeikop zit snel verstopt, uiteraard. Dus zonder kop met een plens bruin water alles langs. Gaat redelijk maar de korrels lossen niet zo snel op. Dus ik doe de korrels in een kleiner bakje, beetje water erbij en dat wordt na enige tijd een stinkend papje. Beetje roeren en dan de drab met een schepje bij het water in de gieter.

Omdat het super droog is, hebben we ook nog eens de sproeier aangezet. Dit maakt de mestspoeling nog dunner maar ik ga dit gewoon wat vaker doen. Het is zeker meer werk maar dat heb ik er wel voor over. En de stank blijft minder lang hangen omdat er nu geen korrels in de tuin liggen te meuren.