Sound of Music

De hei in de voortuin is helemaal bruin verkleurd, er was nog maar weinig groens aan te ontdekken. Toen ik ze eruit haalde, bleek dat er geen wortelvorming was ontstaan. Ik weet niet hoe lang dit duurt maar ik kon de plantjes er zo uittrekken. Ze waren niet ge-aard en zagen er dus ook niet aardig meer uit. Gelukkig waren ze erg goedkoop en heb ik toch wel een paar maanden schik ervan gehad. Ik heb witte lavendel besteld via internet en gisteren heeft Jeff de 14 plantjes opgehaald bij Direct Plant. Die bedrijfsnaam spreekt me trouwens wel aan, ik houd wel van een beetje actie. Enfin, vandaag gingen de lavendels meteen de voortuin-grond in. Deze lavendelplanten bloeien wit en hebben de prachtige naam Edelweiss. Terwijl ik met dit klusje bezig was, neuriede ik het gelijknamige liedje uit de Sound of Music.

Het is nog wel even de vraag wat ik met de overgebleven lege tuinplekken ga doen. Ik heb nog witte Narcisbollen maar die wil ik liever poten als alle vaste planten erin staan. Dat zal in het nieuwe jaar zijn. Ik zit te denken aan Zwenkgras, een plant die goed tegen droogte/zon kan. Hmmm, dat klinkt me trouwens als muziek in de oren, die warmte.