Ready for lounge

De afgelopen drie dagen heb ik  in de tuin gewerkt. Dinsdag de voortuin onder handen genomen. Oud blad en onkruid verwijderd en wat vaste planten eruit (de geranium stond daar niet goed, die word pierig door teveel zon in de zomer), een andere bodembedekker gedeeld en op de opengevallen geranium-plek gezet. Op een andere opengevallen plek heb ik twee groen/witte heestertjes gezet, die eerst in potten op de tuintafel stonden. Helemaal OKE, zo. Nog een klein randje om op te vullen, dat zal waarschijnlijk thijm worden.

Ik kon het niet laten om in de achtertuin verder te gaan. De Vinca heb ik eruit gehaald, van mos ontdaan en weer terug gezet. Een hele klus. De krulhazelaar heeft Jeff er ’s avonds uitgestoken. Die vind ik alleen in de winter leuk (de Hazelaar dan he, Jeff vind ik elk seizoen leuk). De witte pot-Ribes staat er nu in de plaats. Op een gegeven moment was ik bij de schutting aan het harken en zag ik een blad dat leefde. Het had de kleur van dood blad, roestbruin, maar het bewoog. Ik haal met een grote harkhaal het ding dichterbij: een kikker (of een pad, ik ben niet zo thuis in die beestjeswereld). Schattig. De jongens kwamen ook kijken. We hebben ‘m bewonderd en hem toen weer op zijn plekje gezet.

Later was hij “de weg” overgestoken naar de andere tuinkant. Zijn stekkie was blijkbaar te netjes geworden door mijn actie. Vandaag heb ik alles verder opgeschoond. Het is trouwens de week van Nederland Schoon. Wij van Veenendaal Schoon doen daar ook aan mee (zie www.veenendaalschoon.nl). Het huis had al een voorjaars-schoonmaak-beurt ondergaan en nu is de tuin ook klaar. We hebben een loungeset gekocht, dat een dezer weken zal worden geleverd. Zaterdag gaat de houten tuinset naar vrienden en laat dan het spul maar komen. Lekker chillen.