Raak

In de voortuin moet nog iets komen op de plek waar een witte ribes stond. We hebben vorige week al gezocht naar iets moois maar konden niets vinden. Vandaag lopen we Intratuin Barneveld binnen en het eerste wat we zien is een witbloeiende hibiscus (Syr. White Pillar ‘Gandini van Aart’). Nu ben ik helemaal niet van de hibiscus maar dit is een schot in de roos. Een pilaarachtige, opgaande vorm, mooie witte bloemen die niet te klein zijn. Binnen 1 minuut hadden we al gescoord en wat mij betreft was de missie al geslaagd. We lopen wat verder, zo tegen een pracht aan bloembollen aan. Hier ben ik wat langer bezig geweest met zoeken maar uiteindelijk een mooi assortiment gekocht:

En verder maar weer. Daar staat een flinke hoeveelheid muehlenbeckia, een leuk bladplantje met een losse groeiwijze. Dit is een binnenplant en wordt in de zomer ook buiten gebruikt. Ik wist niet dat deze winterhard was. Blijkt dat die redelijke vorst kan verdragen (-10 graden) dus meteen 5 stuks ingeladen. Het kan niet op vandaag.

Thuisgekomen snel aan de slag gegaan, donkere luchten zijn in aantocht. De hibiscus is zo erin gezet en het is precies wat ik voor ogen had. Er moet nog was laags aan de voet komen te staan, nu is er nog flink wat lege aarde zichtbaar. Komt later wel. Als ik alles heb gepoot, gaat het flink hozen. Prima voor de tuin! De bollen gaan volgende maand de grond in, daar is nu nog te vroeg voor.

De muehlenbeckia’s staan nu aan de schaduwkant. Alleen zijn er nog wat kale plekken, daar heb ik wat planten voor besteld bij Directplant.nl. Ideaal.