Q3 2024

Tijd voor een tuin-update. Groen voert aardig de boventoon in onze achtertuin. De hortensia’s zitten vol in de knop, ze doen het erg goed dit jaar. De vlijtig liesjes daarentegen haken één voor één af, terwijl die vorig jaar zo schitterend stonden te pronken. Het kan verkeren.

De nieuwe aanplant van zonnehoed lijkt aan te slaan, er is in ieder geval bloemvorming te bespeuren:

Een o zo gewone vlieg kan je ronduit een meesterwerk noemen, als je inzoomt op de details.

Terwijl deze blinde bij het juist weer moet hebben van een kleurrijke omgeving, om eruit te springen.

Afgelopen zaterdag hebben we de tuintafel-set via Marktplaats van de hand gedaan. In het najaar krijgen we nieuwe tuintegels, dan kijken we verder hoe we ons zitje willen inrichten. Voor nu hebben we twee extra bijzettafeltjes gekocht en meteen wat Sedumplanten meegenomen. Miniplantjes nog, maar in het najaar zullen deze vast veel plezier opleveren. Dat moet wel, want ze heten niet voor niets Herbstfreude, me dunkt.

Het sedumdak krijgt ook steeds meer kleur, we hebben toch een aantal vierkante meters tuin extra hierdoor gekregen:

Die meters erbij gaan er wellicht aan de voorkant af, zodra we de tegels gaan vervangen. Want de lavendel is niet zo fraai meer, er vallen hele stukken open. En alleen de appeltjes vind ik nog leuk aan de appelbomen. Het blad zit vanaf het voorjaar vol met luizen en daarna verschrompelen en verkleuren ze naar bruin. Nog maar eens goed bedenken hoe we dit gaan aanpakken. En ach…komt tijd, komt raad. Zo is het ook nog eens.