Q2 2024

Dit jaar had ik mij voorgenomen om op elke eerste dag van het nieuwe kwartaal foto’s te maken van de tuinontwikkelingen. Dus vanochtend meteen de tuin ingedoken. Als er weinig te zien valt, moet je gewoon beter kijken. Want er is veel nieuw leven in de maak, vers blad ontwikkeld zich en knoppen staan op het punt open te barsten.

Er bloeien nog geen bloemetjes op het sedumdak, toch zit er best veel kleurschakering in:

Vorige week hebben we met hulp van onze zoon Vincent de aardappels gepoot. Onze gekneusde ribben (van het hoesten) lieten geen zwaar spitwerk toe. Voor Vincent een fluitje van een cent om het aardappelgedeelte om te spitten. Heuveltjes gemaakt en de piepers erin gezet.

De rabarber doet het super, dat wordt weer lekkere compote maken. Daarnaast het rek voor de snoepkomkommers geplaatst. Nog wat rijtjes wortel gezaaid en verder het aardbeiengedeelte verdubbeld. Daar kan Vince t.z.t. ook de vruchten van mee-plukken.

Tussen de middag zijn we er nog even uit geweest, naar Amerongen. De Bovenpolder was tot vandaag gesloten, we hebben de wandelroute weer verkend en telden er 30 soorten. De vogels zijn nog flink schuw, het weer was ook niet fotogeniek en het waaide aardig door. Toch een paar foto’s gemaakt, onder andere van deze graspieper:

En op de terugweg ‘speelden’ er een aantal putters in de berm, dat was een vrolijke afsluiter.

Het feest gaat nog even door, want onze jongste zoon Matthijs is jarig en dat vieren we met een gezellige soto-maaltijd, door masterchef Jeff gemaakt. Selamat Makan!