Puin ruimer

Soms zou ik willen dat ik het allemaal niet zag, dat ik me er niet aan stoorde. Puinzooi. In huis, in de tuin, in de schuur en ja, ook om het huis heen. Op zich vind ik opruimen niet echt vervelend, maar omdat ik zoveel zie en dus veel aan het ruimen ben, gromt het wel eens van binnen. En toch… een schone en opgeruimde leefomgeving kent geen nadeel. En dat is dan weer een voordeel. Logisch toch?!

De voortuin had een beurt nodig. Terwijl ik de appelboompjes wat aan bij-snoeien was, rook ik het bekende en zeer ongewenste strondluchtje. Nee he, volgens mij was ik nou juist van die katten af. Hopelijk verbeeld ik het mij. Maar nee, even later zie ik hondendstr. liggen op de rand van de tuin. Eerst dit opgeruimd voor ik verder ging, want ik kan zoiets niet luchten of zien.

Het bolboompje is mooi bijgetrokken, evenals de Buxus. En de Geranium laat zijn eerste bloem zien. Ik ben super blij met dit nieuwe tuinontwerp, het is geworden waar ik op hoopte.

Het pad aan de zijkant van het huis heeft nodig een beurt nodig. Onze kant houd ik netjes bij, maar de ‘buren’ huren bij een woningstichting die ervoor moet zorgen dat de boel bijgehouden wordt. Dat wordt m.i. onvoldoende gedaan (ongeveer twee keer per jaar). Ik heb er foto’s van gemaakt en ben van plan om een dezer dagen hen een vriendelijk doch pittig mailtje te sturen. Met het verzoek een opruimbeurt om de drie maanden. Want zeg nou zelf: opgeruimd staat netjes!